Chatdienst groeit snel

Chatdienst Discord krijgt opnieuw 100 miljoen dollar investering

17 december 2020 23:51

De populaire chatdienst Discord heeft nog eens 100 miljoen dollar aan financiering opgehaald. De dienst, vooral geliefd onder gamers, meldt nu 140 miljoen maandelijkse actieve gebruikers te hebben.

Investeringsfonds Greenoaks Capital leidde de nieuwe financieringsronde, meldt Venturebeat. In juni haalde Discord ook al 100 miljoen dollar aan investering op. Het totaalbedrag aan investeringen staat op 479 miljoen dollar.

Discord wil met het extra geld proberen om een bredere groep mensen te bereiken. Discord is nu vooral populair onder gamers, maar er wordt volgens het bedrijf ook steeds vaker gechat over hobby's, huisdieren, muziek en sport. De aantrekkingskracht van Discord vergeleken met andere sociale platforms is de huiskamer- of clubhuisachtige sfeer.

140 miljoen gebruikers

Het aantal Discord-gebruikers is in een jaar tijd ongeveer verdubbeld. Inmiddels zijn er elke maand 140 miljoen mensen actief. Het bedrijf telt 250 medewerkers en zou volgens Techcrunch worden gewaardeerd op 7 miljard dollar.

Discord-ceo Jason Citron zegt dat de financiering bedoeld is om Discord nog beter te maken "zowel voor de gratis gebruikers als voor de Nitro-abonnees". Met een Nitro-abonnement krijgen gebruikers allerlei extra functies en kunnen ze hun favoriete chatservers steunen. Neil Mehta, managing partner bij Greenoaks Capital, verwacht dat Discord 'nieuwe manieren zal vinden waarop mensen met elkaar kunnen communiceren'.

Bright heeft ook een eigen Discord-server waar techliefhebbers met elkaar kunnen chatten en vragen kunnen stellen. Meld je ook aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chat mee over gadgets met Bright-volgers op Discord

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van