Ga naar de inhoud
Scheldwoorden

Gamestreamdienst Twitch verbiedt woorden 'simp', 'incel' en 'virgin'

Beeld © Daniel Benavides, Creative Commons

Op Amazon's gamestreamingdienst Twitch is het niet langer toegestaan de woorden 'simp', 'incel' en 'virgin' te gebruiken. Volgens het bedrijf worden de woorden ingezet als beledigingen.

De woorden zijn alleen verboden als ze ook werkelijk worden gebruikt om iemand te kwetsen, aldus een woordvoerder van Twitch tegenover The Verge

De term simp wordt gebruikt om naar iemand te verwijzen die buitengewoon ver gaat om iemand voor zich te winnen. Reageerders op Twitch gebruiken het woord om fans van vrouwen op het platform aan te vallen.

Het woord incel verwijst op zijn beurt naar de 'involuntary celibates', mannen die zeggen single te zijn omdat vrouwen het op hun gemunt hebben. Onder andere Reddit schorste fora waar deze groepen haatzaaien.

Internetcultuur

De woorden zijn op korte termijn onderdeel van internetcultuur geworden, terwijl de Engelse term voor maagd al langer wordt gebruikt om mensen te beledigen.

Gebruik van de woorden kan leiden tot een schorsing op het platform, hoewel een gebruiker niet automatisch wordt geschorst bij gebruik hiervan. Dit gebeurt pas nadat blijkt dat de woorden echt kwetsend zijn gebruikt.

Neymar
Lees ook:
Neymar verbannen van Twitch
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl