Scheldwoorden

Gamestreamdienst Twitch verbiedt woorden 'simp', 'incel' en 'virgin'

17 december 2020 21:23 Aangepast: 17 december 2020 21:52
Beeld © Daniel Benavides, Creative Commons

Op Amazon's gamestreamingdienst Twitch is het niet langer toegestaan de woorden 'simp', 'incel' en 'virgin' te gebruiken. Volgens het bedrijf worden de woorden ingezet als beledigingen.

De woorden zijn alleen verboden als ze ook werkelijk worden gebruikt om iemand te kwetsen, aldus een woordvoerder van Twitch tegenover The Verge

De term simp wordt gebruikt om naar iemand te verwijzen die buitengewoon ver gaat om iemand voor zich te winnen. Reageerders op Twitch gebruiken het woord om fans van vrouwen op het platform aan te vallen.

Het woord incel verwijst op zijn beurt naar de 'involuntary celibates', mannen die zeggen single te zijn omdat vrouwen het op hun gemunt hebben. Onder andere Reddit schorste fora waar deze groepen haatzaaien.

Internetcultuur

De woorden zijn op korte termijn onderdeel van internetcultuur geworden, terwijl de Engelse term voor maagd al langer wordt gebruikt om mensen te beledigen.

Gebruik van de woorden kan leiden tot een schorsing op het platform, hoewel een gebruiker niet automatisch wordt geschorst bij gebruik hiervan. Dit gebeurt pas nadat blijkt dat de woorden echt kwetsend zijn gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Neymar verbannen van Twitch

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van