Drukte live te checken

Amsterdam toont drukte in stad via app

17 december 2020 09:23 Aangepast: 17 december 2020 09:31

Amsterdammers kunnen via een nieuwe webapplicatie live bekijken hoe druk het in de stad is. De gemeente hoopt dat inwoners hun bezoek aan bepaalde delen van de stad hierdoor beter plannen, en dat ze drukte gaan vermijden.

De web-app Druktebeeld toont actuele informatie over drukke en rustige plekken en de actuele situatie in autoparkeergarages. Als een gebied rood is, dan is het daar druk. Een groen gebied is rustig. De app toont onder meer het aantal passanten op een bepaalde locatie en het aantal beschikbare parkeerplaatsen.

De app maakt onder meer gebruik van sensoren en camera's. Dat gebeurt op een privacyveilige manier, zegt de gemeente. Ook kan de eigen 'drukte-ervaring' gedeeld worden in de app.

De gemeente hoopt door de app, indien nodig, de drukte nog beter in goede banen te kunnen leiden. "Later worden meer databronnen toegevoegd, onder andere over het openbaar vervoer en het wegverkeer. Ook kijken we naar mogelijkheden om adviezen over (loop)routes toe te voegen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Extra drukte op Marktplaats door coronacrisis

Verder roept de hoofdstad inwoners op zoveel mogelijk thuis te blijven, drukte te vermijden en direct weg te gaan als het druk wordt. Dat is volgens de stad noodzakelijk om het aantal coronabesmettingen terug te brengen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van