Gamestreaming

Google-gamedienst Stadia werkt voortaan ook op iPhone en iPad

16 december 2020 19:32 Aangepast: 16 december 2020 19:52
De controller van Google Stadia Beeld © Bright

Googles gamestreamingdienst Stadia is voortaan ook op iPhones en iPads te gebruiken, dankzij de komst van een speciale webapplicatie.

Daarmee ontwijkt Google de App Store van Apple, waarin streamingdiensten zoals Stadia en Game Pass worden geweerd. De telefoonmaker wil alle games binnen een streamingplatform goedkeuren, waardoor een impasse tussen de techbedrijven ontstond.

De Stadia-app op iOS is te gebruiken door in webbrowser Safari de site Stadia.com te bezoeken. Daar is het mogelijk om vanuit de browserbalk een snelkoppeling op het beginscherm te zetten, zodat Stadia net zo makkelijk als een app te bereiken is.

Hoewel de webapp per direct beschikbaar is, kan het even duren totdat iedereen er ook toegang toe heeft. Volgens Google-woordvoerder Rachid Finge wordt de update geleidelijk uitgerold maar komt hij wel gewoon naar Nederland.

Om de dienst te gebruiken heb je minstens iOS 14.3 nodig. Daarnaast benadrukt Google dat de toevoeging zich in een experimentele fase bevindt.

Gamestreaming

Bij Stadia worden games niet op je smartphone of computer afgespeeld, maar op een computer binnen Googles eigen datacenter. Het beeldscherm wordt vervolgens naar je apparaat gestreamd. Hierdoor heb je geen krachtige console nodig om de nieuwste titels te spelen.

Naast Google zijn er steeds meer andere techreuzen die in gamestreaming investeren. Microsoft voegde een streamingoptie toe aan zijn Game Pass-abonnement, terwijl Amazon met Luna een nieuwe concurrent is gestart. Velen van deze diensten gaan ook webapps voor de iPhone uitbrengen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stadia laat je voortaan games delen met familieleden

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van