Bright Podcast 🎤

Moet Big Tech bang zijn voor Europa?

16 december 2020 18:30 Aangepast: 16 december 2020 18:35
Beeld © Getty

Europa wil meer grip krijgen op techreuzen zoals Facebook, Google, Apple en Amazon. Die riskeren enorme boetes als ze zich niet houden aan de nieuwe regels die de Europese Commissie deze week presenteerde. We praten er in deze Bright Podcast over met Europarlementariër Paul Tang.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

De Europese Commissie presenteerde maandag twee nieuwe pakketten met regels, bedoeld om bedrijven aan te pakken met online diensten waar mensen en bedrijven afhankelijk van zijn geworden, zoals Facebook en Google. De oude regels en boetes die konden worden opgelegd, werkten voor deze techreuzen onvoldoende, vond de commissie.

De voorstellen moeten nog langs het Europees Parlement en de EU-lidstaten, en kunnen nog deels veranderen. PvdA-Europarlementariër Paul Tang is blij met de voorstellen, maar vindt ze ook niet ver genoeg gaan.  

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Game: Among Us, een game die niet eens dit jaar verscheen maar wel dit jaar erg populair werd. Nu ook beschikbaar voor Nintendo Switch. Speel met vrienden of vreemden en kom erachter wie de imposter is.

App: Wikiloc: vind de beste wandelroutes in je omgeving, rechtuit of juist in een cirkel, zodat je altijd bij het begin uitkomt. Ook goed voor routes voor een heleboel andere sporten.

Game: Wild Rift, de mobiele versie van League of Legends, is sinds deze week beschikbaar voor iOS en Android.

Game: Alba: A Wildlife Adventure, een gezellige, zomerse game van de makers van Monument Valley. Je loopt over een eiland, maakt foto's van de dieren en voert gesprekjes met bewoners. Speelbaar op iOS via Apple Arcade, en op pc te koop op Steam. Komt in het voorjaar ook naar de Nintendo Switch.

Interview: Versneld carrière maken met een andere blik

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Techreuzen kunnen ook in Europa worden opgebroken

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van