Apple M1

Microsoft Office aangepast voor Macs met nieuwe M1-chips

15 december 2020 20:57 Aangepast: 15 december 2020 21:47
Beeld © Apple

Microsoft heeft zijn softwarepakket Office op macOS een update gekregen, zodat de processoren in de nieuwste Macs met M1-chips ook worden ondersteund.

Daardoor werken Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote voortaan ook vloeiend op de nieuwe Apple-computers. Ze konden al op de nieuwe Macs worden geïnstalleerd, maar door gebruik van speciale emulatie was de software wat langzamer en wat minder energiezuinig.

De Office-apps worden veelvuldig gebruikt in het bedrijfsleven. De update zorgt ervoor dat de nieuwe MacBooks interessant worden als zakelijke computer.

Outlook werkt na de update ook met iCloud, zodat gebruikersinstellingen makkelijk tussen apparaten verplaatst kunnen worden.

Macs met M1

Apple maakt sinds dit najaar MacBooks en een Mac Mini die een nieuwe M1-chip gebruiken. Daarmee stapt de techreus af van de processoren die door Intel worden gefabriceerd. Uit eerste tests blijkt de M1-chip de meeste concurrenten uit het veld te slaan.

Hoewel Office een update kreeg, wachten andere Microsoft-apps nog op een vergelijkbare behandeling. Microsoft Teams wordt bijvoorbeeld nog niet door de M1-chip ondersteund. De techreus belooft wel dat deze update in de maak is.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van