Ga naar de inhoud
Thuiswerken

Google: personeel mag tot september thuiswerken

Werknemers van Google mogen vanwege de coronapandemie langer vanuit huis werken. Google verlengde de huidige regeling tot en met september 2021.

Ook test Google het idee van een flexibele werkweek, voor op het moment dat de kantoren weer worden bemand. Onderdeel van dat plan is dat werknemers deels vanuit huis blijven werken, en wekelijks drie dagen op kantoor verschijnen.

Volgens Google zal een flexibel werkmodel zorgen voor een grotere productiviteit, betere samenwerking en een beter welzijn.

Google was een van de eerste bedrijven die zijn werknemers vroeg om vanuit huis te werken als gevolg van corona. In eerste instantie was het de bedoeling dat de medewerkers al in januari op kantoor zouden terugkeren. Die termijn werd al opgeschoven naar juli en nu dus tot na de zomer. Google sloot zijn kantoren begin maart. Het bedrijf heeft meer dan 100.000 mensen in dienst en huurt daarnaast ook tienduizenden mensen in.

Apple en Facebook

Apple-ceo Tim Cook zei vorige week dat Apple-medewerkers er rekening mee moeten houden dat ze minstens tot juni nog vanuit huis moeten werken.

Facebook heeft het personeel onlangs laten weten dat sommige medewerkers permanent vanuit huis mogen werken. Anderen worden rond juli terugverwacht op het hoofdkantoor. 

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter