The Game Awards

The Last of Us 2 grote winnaar bij 'Oscars voor games'

11 december 2020 11:54
Beeld © Naughty Dog

PlayStation-game The Last of Us Part 2 was de grote winnaar bij The Game Awards, de grootste internationale prijzenshow voor games.

Het zombiespel ging onder andere naar huis met de prijs voor 'beste game', waar ook Hades, Doom Eternal, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima en Animal Crossing: New Horizons voor waren genomineerd.

Ook won The Last of Us Part 2 prijzen voor het beste actie-avonturenspel, beste regie, beste schrijfwerk en het beste audio-ontwerp. Actrice Laura Bailey won een prijs voor haar rol als Abby in de game. Daarmee versloeg ze haar tegenspeler Ashley Johnson. 

De game won ook een prijs voor zijn toegankelijkheid. The Last of Us gebruikt een herkenningsfunctie om bijvoorbeeld de namen van objecten uit te spreken voor blinden en slechtzienden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PlayStation-game The Last of Us krijgt tv-serie op HBO

Final Fantasy en Ghost of Tsushima

PlayStation-spel Ghost of Tsushima ging naar huis met de prijs voor beste art direction. De beste muziek zit volgens de prijzenshow in Final Fantasy VII Remake. 

De Game Awards worden aan het einde van ieder jaar uitgereikt. De winnaars worden gekozen door een jury van gamejournalisten wereldwijd. Daarmee is het evenement vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Oscars-uitreikingen bij films.

Sephiroth

Tijdens het evenement werden ook meerdere nieuwe games en uitbreidingen aangekondigd. Microsoft werkt aan een nieuwe Perfect Dark-titel, terwijl BioWare bevestigde dat Mass Effect 4 het verhaal van Shepard wederom zal volgen.

In vechtspel Super Smash Bros. Ultimate wordt Final Fantasy-schurk Sephiroth toegevoegd als speelbaar personage. Zijn tegenhanger Cloud zit al langer in diezelfde game.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van