Disney pakt uit

Dit verschijnt er van Star Wars en Marvel de komende jaren

11 december 2020 13:00 Aangepast: 11 december 2020 15:09

Disney heeft nieuwe films en series aangekondigd in de reeksen van Star Wars en Marvel. Bright zet alles voor je op een rij.

Tijdens de Disney Investor Day werden de plannen voor de komende vijf jaar gepresenteerd. Hoewel daarbij ook films aan bod kwamen, lag de nadruk voornamelijk op streaming. Veel nieuwe series staan gepland voor streamingdienst Disney+, waar tot op heden weinig nieuwe programma's aan zijn toegevoegd.

Nieuwe Star Wars-film: Rogue Squadron

In de nieuwe Star Wars-film Rogue Squadron worden de avonturen gevolgd door de elitepiloten van de rebellen. Dat is ook dezelfde groep die Luke leidde in de originele trilogie.

De film wordt geregisseerd door Patty Jenkins, die ook bekend is van de Wonder Woman-films. Ze wil er de "beste gevechtspilotenfilm ooit" van maken. Hij draait december 2023 in de bioscoop.

The Mandalorian seizoen 3

Het tweede seizoen van The Mandalorian is nog niet voorbij, maar Disney heeft alvast aangekondigd dat seizoen 3 voor kerst 2021 verschijnt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Abonnementsprijs van Disney+ gaat met 2 euro omhoog

Twee nieuwe Mandalorian-spinoffs

The Mandalorian krijgt ook twee spinoffs: Rangers of the New Republic en Ahsoka. Beide worden geproduceerd door Dave Filoni en Jon Favreau, die op het moment ook de baas zijn over The Mandalorian.

Details over Rangers of the New Republic zijn spaarzaam, maar Ahsoka gaat over een personage met dezelfde naam. Zij zat eerder ook in The Mandalorian, The Clone Wars en Rebels. Beide series werken naar een "groot evenement" toe dat gelijktijdig ook in The Mandalorian plaatsvindt.

Het is onduidelijk wanneer de series worden uitgezonden, maar volgens Disney begint "het volgende hoofdstuk" met kerst 2021.

Trailer van The Bad Batch

Disney toonde een eerste trailer van animatieserie Star Wars: The Bad Batch. Hierin wordt een groep kloonsoldaten gevolgd die zich verzet tegen de opkomst van het keizerrijk. Dezelfde soldaten die ook rolletjes hadden in The Clone Wars en Rebels.

Star Wars-spionnenserie Andor in 2022

De nieuwe Star Wars-serie Andor werd eerder al uit de doeken gedaan, maar heeft nu ook een vage verschijningdatum: de premiere wordt ergens in 2022 verwacht.

De serie volgt Cassian Andor, een rebel die eerder in de film Rogue One zat. Het wordt volgens Disney een spionnenthriller van de makers achter The Bourne Identity. 

Darth Vader in Obi-Wan-serie

Acteur Hayden Christensen zal zijn rol als Anakin Skywalker en Darth Vader weer op zich nemen in de serie over Obi-Wan Kenobi. Dat moet volgens Disney een "grote rematch" tussen de twee worden.

De serie speelt af tussen Episode III en IV, wat betekent dat Anakin en Obi-Wan net op Mustafar tegen elkaar hebben gevochten.

Star Wars: Visions

Ook werd een animatieserie getiteld Star Wars: Visions aangekondigd. Deze dient als een soort eerbetoon aan de franchise, waarbij geroemde Japanse animatiestudios ieder een aflevering mogen maken. 

In totaal worden er tien afleveringen uitgebracht, die volgens Disney dienen als korte films. Ze worden in 2021 op Disney+ toegevoegd.

Serie over Lando Calrissian

De maker van Dear White People maakt een Disney+-serie over Lando Calrissian, de vriend van Han Solo die hem in The Empire Strikes Back verraadde. Het wordt een 'evenementenserie', wat doet vermoeden dat er meerdere fragmenten uit zijn leven worden getoond.

Het is niet bekend of Billy Dee Williams of Donald Glover bij de serie betrokken zijn. Beide speelden Lando in eerdere films. 

Star Wars: Acolyte

De animatieserie Acolyte speelt zich af in de tijd van de High Republic, 200 jaar voor Episode I. Het zijn hoogtijdagen voor de Jedi, maar de serie volgt juist een geheime volgeling van de Sith. 

Het is de eerste concrete tv-serie die in de High Republic-tijd afspeelt. Disney kondigde eerder wel plannen voor films en series in dit tijdperk aan.

C3PO en R2D2 krijgen eigen serie

De robots C3PO en R2D2 krijgen een eigen geanimeerde Disney+-serie, waarin ze een geheime missie uitvoeren.

Verdere details over de serie ontbreken. In de jaren '80 hadden beide robots ook al eens hun eigen animatieshow. 

Nieuwe trailer voor WandaVision

Marvel-serie WandaVision verschijnt 15 januari al op Disney+, maar de mediareus heeft nog één laatste trailer uitgebracht van de gekke, genre-overschrijdende show.

Hawkeye verschijnt herfst 2021

De Marvel-serie Hawkeye, zal in de herfst van 2021 op Disney+ verschijnen. Actrice Hailee Steinfeld zal de rol spelen van Kate Bishop, die de mantel van Hawkeye op zich neemt. Daarmee lijkt de reeks zich te richten op haar in plaats van de mannelijke Hawkeye Clint Barton.

Drie nieuwe series

Volgens Marvel-topman Kevin Feige zijn er drie eerder onaangekondigde series in de maak. Ironheart gaat over Riri Williams, die in de voetsporen van de overleden Iron Man treedt. Zij wordt gespeeld door Dominique Thorne. 

Armor Wars volgt Don Cheadles personage Rhodey terwijl de pantsers gemaakt door Tony Stark op steeds gruwelijkere wijze worden ingezet. Tot slot krijgt Samuel L. Jackson de hoofdrol in Secret Invasion, waarin hij een invasie van gedaante veranderende aliens moet tegenhouden.

Guardians of the Galaxy-kerstspecial

De scifi-Marvelreeks Guardians of the Galaxy krijgt eind 2022 een kerstspecial, die net als voorgaande films wordt geregisseerd door James Gunn. 

De special zal gelijktijdig worden opgenomen met Guardians of the Galaxy Vol. 3, die tevens pas in 2023 in de bioscopen draait. 

Nieuwe beelden Loki

Van Tom Hiddleston's Marvel-serie Loki is een korte clip uitgebracht. In mei verschijnen de eerste afleveringen online.

Geen nieuwe Black Panther-acteur

Marvel is niet van plan om Black Panther-hoofdrolspeler Chadwick Boseman te vervangen in het vervolg. Boseman overleed eerder aan de gevolgen van kanker. Hij staat volgens Marvel-topman Kevin Feige zo centraal in de reeks, dat het vreemd zou zijn een andere acteur te kiezen.

Het is onduidelijk hoe de film exact met zijn dood zal omgaan, maar hij zal in juli 2022 verschijnen.

The Falcon and the Winter Soldier

Disney+-serie The Falcon and the Winter Soldier kreeg ook zijn eerste volledige trailer. Volgens Disney verschijnt deze show in maart 2021.

Derde Ant-Man in de maak

Een derde film over superheld Ant-Man is officieel in de maak, belooft Disney. Ant-Man and the Wasp: Quantumania wordt wederom geregisseerd door Peyton Reed. Ook zal Avengers- en Fantastic Four-schurk Kang the Conqueror een rol krijgen.

Nieuwe Fantastic Four-film

Het superheldenkwartet Fantastic Four krijgt een film gemaakt door Marvel. Het is voor het eerst dat de stripboekmaker die personages naar het witte doek brengt: eerdere films werden gemaakt door 20th Century Fox en flopten. 

Eerste trailer What If...?

Een eerste trailer geeft ook een voorproefje op de animatieserie What If...? Hierin worden alternatieve scenario's uitgewerkt die niet passen binnen de huidige Marvel-tijdlijn.

In de trailer is bijvoorbeeld een Britse variant van Captain America te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Luister de Bright Podcast

Streamingoorlog na 1 jaar: hits en missers?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van