Ga naar de inhoud
Gamedienst Microsoft

Cloudgaming Xbox komend voorjaar ook op iOS

Microsoft zegt dat het zijn streamingdienst voor Xbox-games komende lente ook op iOS en Windows-pc's beschikbaar zal zijn. Cloudgaming met het Xbox Game Pass-abonnement gaat op iPhones en iPads via de webbrowser werken.

Microsoft besloot eerder zijn gamestreamingdienst niet op iOS te lanceren vanwege de strenge App Store-regels. Door de cloudgaming-optie via de webbrowser op iPhones en iPads aan te biede kan Microsoft de App Store-richtlijnen omzeilen, omdat er geen eigen app nodig is. 

Microsoft noemt nog geen datum, maar zegt dat iOS-apparaten in het voorjaar worden ondersteund. 

De gamestreamingdienst maakt onderdeel uit van het Xbox Game Pass-abonnement. Microsoft zegt dat cloudgaming via iOS-browsers in eerste instantie technisch gezien nog een testversie zal zijn. Op Windows-pc's zal cloudgaming gaan werken via zowel de Xbox-app als webbrowsers.

Cloudgaming is overigens iets anders dan de Xbox-app waarmee eigenaren van Xbox-spelcomputers games rechtstreeks vanaf hun persoonlijke console kunnen streamen naar een mobiel apparaat. Dat werkt momenteel ook nog alleen met Android-apparaten.

'Fortnite
Lees ook
'Fortnite via omweg weer te spelen op iPhone en iPad'

App Store-regels

Apple kwam eerder dit jaar met nieuwe App Store-richtlijnen voor gamestreamingdiensten. Ontwikkelaars moeten elke game als afzonderlijke app indienen en die moet zich aan alle richtlijnen houden. Dat is voor gamestreamingdiensten met een aanbod van vele tientallen games geen werkbare situatie. 

Amazon Luna en Google Stadia

Amazon kondigde onlangs aan dat zijn gamestreamingdienst Luna ook beschikbaar zal zijn op iOS via de browser. Google is iets soortgelijks van plan met zijn gamedienst Stadia. Het bedrijf zou binnenkort starten met het testen van Stadia op iOS.

Amazon
Lees ook
Amazon bewijst dat Stadia en Game Pass ook op iOS kunnen werken
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl