Tesla

Tesla moet bomenkap voor fabriek stoppen door beschermde slang en hagedis

08 december 2020 18:05 Aangepast: 08 december 2020 18:04
Tesla-ceo Elon Musk in Duitsland, waar een nieuwe fabriek wordt gebouwd. Beeld © Getty

Tesla moet tijdelijk stoppen met het kappen van bomen als voorbereiding op de bouw van een nieuwe fabriek in de buurt van Berlijn.

Dat heeft een lokale rechtbank besloten. De milieuorganisaties Nabu en Grüne Liga spanden de zaak aan omdat Tesla niet genoeg zou doen om beschermde slangen- en hagedissensoorten in het gebied veilig te stellen.

Tesla wil een dennenbos kappen dat bijna een derde vormt van het toekomstige fabrieksterrein.

Niet alle reptielen gevonden

Het bedrijf probeerde in de nazomer alle reptielen te vangen en op een andere plek weer uit te zetten, maar zou daarbij niet alle dieren te pakken hebben gekregen.

De milieuorganisaties stellen dat de achtergebleven dieren gedood worden bij verdere bomenkap. Het gerechtshof besluit vermoedelijk later deze week of Tesla voldoende heeft gedaan om de reptielen te verplaatsen, of dat het bedrijf een andere aanpak moet hanteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla-fabriek in Duitsland: fans zijn blij, natuurliefhebbers niet

Tesla Model Y

Een directeur van Nabu zegt tegen Bloomberg dat ze niet denkt dat de rechtszaak de bouw van de fabriek langdurig zal tegenhouden. "We willen de bouw niet stoppen, maar we willen wel dat de natuur wordt beschermd en dat de wetten worden opgevolgd. Het kan niet zo zijn dat er voor Tesla andere regels gelden."

Tesla is van plan de Duitse fabriek, waar de Tesla Model Y gemaakt zal worden, in juli volgend jaar te openen. Het is de eerste Europese fabriek van het automerk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Belgische onderzoekers hacken sleutel van Tesla Model X

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van