Ga naar de inhoud
Android in je auto

Android Auto binnenkort naar Nederland: apps op je dashboard

Google gaat Android Auto binnenkort ook in Nederland aanbieden. Met het systeem kunnen apps op ondersteunde infotainmentsystemen in auto's worden gebruikt.

Dat heeft Google op zijn blog bekendgemaakt. In de komende maanden wordt Android Auto in meer landen uitgerold, waaronder ook Nederland. Het is niet duidelijk wanneer Nederland precies aan de beurt is.

De zoekreus biedt Android Auto al aan sinds 2015, maar de software was toen beperkt tot een klein aantal landen. Een reden voor de latere uitrol is niet gegeven, maar vermoedelijk speelde strengere regelgeving over smartphonegebruik in auto's een rol. 

Vijftig automerken

Inmiddels bieden ruim vijftig automerken ondersteuning voor Android Auto. Het systeem is al beschikbaar in 500 verschillende automodellen.

De software gebruikt grote knoppen en stembediening, om het gebruik van navigatiesoftware tijdens het rijden veiliger te maken. 

Telefoons kunnen via usb met ondersteunde infotainmentsystemen verbinden. In Android 11 is ook de mogelijkheid toegevoegd om draadloos een verbinding te leggen.

Google
Lees ook:
Google gaat TomTom aan Android Auto toevoegen

Apple CarPlay

Android Auto is de grote concurrent van CarPlay, waarmee Apple op vergelijkbare wijze apps in de auto laat zien. Apple CarPlay werkt in 600 automodellen.

Veel auto's bieden ondersteuning voor beide platformen tegelijk, waardoor autokopers niet tussen modellen hoeven te kiezen op basis van hun smartphones.

Dashboard
Lees ook
Dashboard van CarPlay ondersteunt nu ook andere navigatie-apps
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van