Smartphones

Samsung brengt Android 11 uit voor Galaxy S20-telefoons

03 december 2020 21:39 Aangepast: 03 december 2020 21:40

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 11 op zijn smartphones, ook in Nederland. Eerst zijn de toestellen in de Galaxy S20-reeks aan de beurt.

Dat heeft de Zuid-Koreaanse telefoonmaker bekendgemaakt in een persbericht. De Android 11-update komt naar de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra in Korea, de Verenigde Staten en "de meeste markten binnen Europa". 

De uitrol van de update begint vandaag, maar het duurt mogelijk nog even tot alle bovengenoemde toestellen zijn bijgewerkt. Android-updates worden vaak geleidelijk uitgebracht.

Andere toestellen

Op termijn zal de nieuwe software ook worden uitgebracht op andere toestellen van de fabrikant, waaronder de Galaxy Note 20, Z Fold 2, Z Flip, Note 10, Fold en S10. In de eerste helft van 2021 komt hij ook naar de Galaxy A-reeks.

Google bracht Android 11 al in september dit jaar uit, maar toen was de update alleen beschikbaar voor Pixel-telefoons die de zoekreus zelf maakt. Er werd toen een testversie voor sommige andere telefoons uitgebracht.

Met de komst van Android 11 naar Samsung-telefoons is één van de grootste telefoonmakers eindelijk aan de beurt. De update maakt het mogelijk om onder andere chatbubbels aan het beginscherm te bevestigen en het telefoonscherm te filmen.

One UI 3

Samsung heeft bovenop de update ook een vernieuwde versie van zijn One UI-software geplakt, die de interface van Android naar smaak van het bedrijf aanpast. Volgens Samsung zijn de meest gebruikte telefoonschermen aangepast om belangrijke informatie beter in beeld te brengen.

De update voegt ook de Samsung Free-app toe, waarmee gebruikers bepaalde soorten nieuws, games en media gratis kunnen bekijken of downloaden.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore