Deelscooters

Deelscooter en deelauto via één NS-app te huren

03 december 2020 11:01 Aangepast: 03 december 2020 11:28

Mensen die hun treinreis willen combineren met een ritje op een elektrische deelscooter of deelauto kunnen daarvoor vanaf deze donderdag terecht in één app van de NS.

In de NS Lab-app kan een gebruiker bekijken of een scooter of auto beschikbaar is en deze vervolgens vastleggen. De definitieve reservering en betaling verloopt nog wel via de apps van aanbieders van de voertuigen, Go Sharing, Check en SIXT. Het is de bedoeling dat dit in de toekomst ook in de normale NS-app kan.

In de proefperiode, die duurt tot 30 juni volgend jaar, kunnen reizigers bij wijze van promotie een scooter gratis gebruiken voor de duur van een half uur. Die dertig minuten mogen wel verdeeld worden over meerdere ritten. Ook kunnen ze eenmalig korting krijgen op een deelauto.

De kosten van het gebruik van een scooter of auto liggen ergens tussen de 19 en 30 cent per minuut. Een reiziger gebruikt de scooter of auto voor zijn eigen reisdoel en laat het voertuig vervolgens ergens achter. Dat moet wel binnen het servicegebied van de aanbieder zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Strijd tussen elektrische deelscooters: welke is de beste?

Op het gebied van deelauto's werkt de NS ook al samen met Greenwheels en Amber.

Verder ontwikkelt de NS samen met stadsvervoerders de RET, GVB en HTM één platform dat het voor reizigers mogelijk maakt om een reis met meerdere vervoermiddelen eenvoudig te plannen, boeken en betalen.

De NS Lab-app is volgens de NS bedoeld om innovaties in een aparte omgeving te testen met reizigers. "Zo hopen we erachter te komen wat er wel en niet wordt gewaardeerd voordat we nieuwe functionaliteit beschikbaar maken in de NS-app."

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van