It's Bugsnax

Gamers proberen liedje uit PS5-game in Top 2000 te krijgen

02 december 2020 20:48 Aangepast: 02 december 2020 21:15

Een groep gamers probeert om een liedje uit de PlayStation 5-game Bugsnax in de Top 2000 te krijgen.

Het nummer 'It's Bugsnax' zat in één van de eerste trailers voor de game, waarna het een kleine hit onder gamers werd. Het spel is ook te spelen op de PlayStation 4.

"Ik roep iedereen op om te stemmen op Bugsnax van Kero Kero Bonito", schreef gamejournalist Erik Nusselder op Twitter. "Dit is een movement". 

Dat stemmen gaat niet zo makkelijk als bij andere liedjes: hij zit officieel niet in het archief van Radio 2, waardoor iedereen die stemt hem met de hand moet invoeren.

'Half jaar in mijn hoofd'

"Dit liedje zit inmiddels al een half jaar vast in mijn hoofd", zegt Erik in een gesprek met Bright. "Het is oprecht het meest vrolijke liedje dat ik ooit heb gehoord, en eerlijk gezegd vind ik het daar hoog tijd voor."

De game waar het liedje aan verbonden is gaat over het mengen van insecten met snacks. Door de track hoog in de top 2000 te krijgen, wil Erik laten zien dat het "bij games gaat om meer dan een beetje schieten of FIFA spelen."

Steeds meer nominaties

Het ging na zijn oproep als een lopend vuurtje: het bericht werd geretweet door Sony's officiële account, waarna ook de site Gamer.nl er een nieuwsbericht aan wijdde. Sindsdien delen zeggen steeds meer gamers dat ze het liedje hebben genomineerd.

Het is nog de vraag of het gamerscollectief genoeg stemmen inzamelt om het liedje ook echt in de hitlijst te krijgen. Fanatieke nerds slaagden er vorig jaar wel in om het themalied van Pokémon op plek 127 te positioneren.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van