Ga naar de inhoud
Grote tech-overname

Salesforce neemt chatdienst Slack over

Mede-oprichter en topman Stewart Butterfield van Slack. Beeld © AFP

Salesforce neemt de zakelijke chatdienst Slack over. De bedrijven zijn een overnamebod in contanten en aandelen overeengekomen dat neerkomt op 27,7 miljard dollar.

Volgens Salesforce hebben aandeelhouders die samen goed zijn voor 55 procent van het stemrecht al aangegeven akkoord te gaan met de deal.

Slack biedt communicatiediensten voor organisaties. Gebruikers kunnen behalve chatten ook documenten delen en takenlijsten bijhouden. Salesforce is een grote aanbieder van clouddiensten voor onder andere het beheren van klantrelaties. 

De overname is naar verwachting voor juli afgerond. Aandeelhouders van Slack krijgen per aandeel 26,79 dollar in contanten en net geen 0,08 Salesforce-aandeel. Formeel moeten ze nog instemmen met de overname.

Strijd met Microsoft

Met de overname voert Salesforce de strijd op met Microsoft, dat ook allerlei zakelijke clouddiensten aanbiedt. Microsoft Teams is dit jaar als communicatieplatform voor organisaties een steeds grotere rivaal voor Slack geworden. Teams groeide erg snel door de toename van thuiswerken tijdens de coronapandemie. Met Salesforce als nieuwe eigenaar zou Slack meer slagkracht krijgen om marktaandeel te veroveren.  

Slack diende onlangs nog een klacht in tegen Microsoft bij de Europese Commissie wegens concurrentievervalsing. Doordat Microsoft zijn dienst Teams al automatisch aanbiedt binnen het softwarepakket Office 365, zouden rivalen buitenspel worden gezet.

750.000 organisaties op Slack

Slack heeft ruim 12 miljoen dagelijks actieve gebruikers en meer dan 750 duizend organisaties zijn actief op de chatdienst. Microsoft Teams heeft al meer dan 75 miljoen dagelijkse gebruikers.

Slack ging vorig jaar naar de beurs. Het Amerikaanse bedrijf weigerde volgens The New York Times eerder overnamepogingen door Google, Microsoft en Amazon. 

Slack
Lees ook
Slack beschuldigt Microsoft van machtsmisbruik met Teams