Virtual reality

Oculus maakt twee jaar oude Marvel VR-game ineens onspeelbaar

01 december 2020 21:00 Aangepast: 01 december 2020 21:08

Facebook-dochterbedrijf Oculus gaat is gestopt met de verkoop van zijn VR-game Marvel Powers United. Wie het spel eerder heeft gekocht, kan hem na 1 maart 2021 niet meer spelen.

Dat laat het bedrijf weten in een e-mail aan klanten, aldus Upload VR. Daarmee wordt de game een kleine twee jaar na verschijning al onspeelbaar. Het spel verscheen in de zomer van 2018 en kostte toen 40 euro.

"Je kunt nog spelen tot 1 maart 2021, maar Marvel Powers United is niet langer te koop of te downloaden", schrijft het bedrijf weten in de mail. "We adviseren om de game voor 1 maart te wissen, om te voorkomen dat je loze ruimte op je apparaat laat staan."

Marvel Powers United werd door Sanzaru Games samen met Oculus ontwikkeld. In de VR-game kun je als helden uit het Marvel-universum online met anderen tegen vijanden vechten.

Licentiedeal

Een reden voor het plotselinge verdwijnen geeft de ontwikkelaar niet, maar het heeft mogelijk te maken met de licentie van Marvel. Bedrijven mogen superhelden vaak voor beperkte tijd gebruiken, waarna de verkoop gestaakt moet worden.

Om diezelfde reden werden games met de Transformers en Deadpool al eens uit digitale winkels gehaald. Die games bleven echter speelbaar voor iedereen die ze eerder had gekocht. Marvel Powers United wordt onspeelbaar gemaakt voor iedereen die er ooit geld aan uitgaf.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van