Web Summit

Virtueel techcongres wil 100.000 betalende bezoekers trekken

01 december 2020 12:50 Aangepast: 01 december 2020 17:23

De organisatie van Web Summit, Europa's grootste technologiecongres, mikt deze week op 100.000 deelnemers. Het evenement werd de laatste jaren in Lissabon gehouden maar vanwege het coronavirus is het nu een virtuele bijeenkomst. 

Van 2 tot met 4 december zijn er ruim 800 sprekers op de virtuele editie van Web Summit. Betalende deelnemers kunnen ruim honderd uur aan livestreams van de presentaties en speeches kijken. Vorig jaar waren er zo'n 70.000 aanwezigen in Lissabon.

Web Summit wordt ook wel omschreven als 'Davos voor computernerds'. In dat Zwitserse skioord komt jaarlijks de mondiale politieke en bedrijfselite bijeen.

Topmannen Huawei, Paypal en Slack

Woensdag spreekt de grondlegger van het wereldwijde web, Tim Berners-Lee. Topman van Paypal Dan Schulman filosofeert over een toekomst zonder contant geld.

De financiële topman van Huawei, Liang Hua, praat woensdagavond over de toekomst van het 5G-netwerk. De medeoprichter van chatdienst Slack Cal Henderson gaat het hebben over de toekomst van thuiswerken, ook na de coronacrisis.

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen geeft woensdagmiddag haar visie op Europa. 

Web Summit moet volgend jaar weer in Lissabon worden gehouden. "De locatie is al geboekt", zegt oprichter Paddy Cosgrave.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

80 Nederlandse startups naar digitale techbeurs CES

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van