Verwarring voorkomen

WhatsApp laat gebruikers achtergrond per chat aanpassen

01 december 2020 14:41 Aangepast: 01 december 2020 14:44

WhatsApp laat gebruikers de achtergrond voortaan per chatgesprek aanpassen. De achtergrond verandert ook mee als de donkere modus wordt ingeschakeld.

De nieuwe functie moet het volgens WhatsApp makkelijker maken om chats van elkaar te onderscheiden. "Je hoeft je nooit meer zorgen te maken om het verkeerde bericht in de verkeerde chat te sturen", zegt WhatsApp-eigenaar Facebook.

Gebruikers kunnen eigen afbeeldingen gebruiken, maar ook kiezen uit een vernieuwd, groot aanbod wallpapers van WhatsApp zelf. De standaardwallpaper, grijs met tekeningetjes, is er nu in allerlei kleuren. Daarnaast zijn er tal van foto's van onder meer natuur en steden. De achtergronden worden automatisch donkerder als de donkere modus wordt ingeschakeld.

De wallpaper van een chat kan veranderd worden door bovenaan op de naam van de chatgroep of het contactpersoon te drukken. Daar is de functie 'Achtergrond en geluid' aan toegevoegd; gebruikers konden al langer per chat een apart geluid instellen. In de nieuwste WhatsApp-update voegt ook een zoekfunctie voor stickers toe, al moeten ontwikkelaars hun stickerpakketten daar nog wel voor geschikt maken.

De wallpaper-update wordt deze week uitgerold voor Android en iOS.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp gestart met nieuwe functie: verdwijnende berichten

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van