Spotify Stories

Spotify werkt aan Stories-functie voor binnen muziekdienst

29 november 2020 18:12 Aangepast: 29 november 2020 18:15
Beeld © Getty Images

Muziekdienst Spotify test op het moment een nieuwe Stories-functie, waarbij korte video's van artiesten bovenin de apps worden getoond.

De testoptie werd opgemerkt door gebruikers van het muziekplatform. Bovenaan een afspeellijst met kersthits staat een knop om de Stories te bekijken.

Eenmaal aangetikt toont de app korte filmpjes van artiesten die in de lijst staan, waaronder Jennifer Lopez, Kelly Clarkson en Pentatonix. 

"We testen binnen Spotify geregeld functies om de gebruikerservaring te verbeteren", laat een woordvoerder weten aan Engadget. "Soms mondden die tests uit in functies die breed worden ingezet, terwijl anderen slechts een leermoment zijn voor ons."

Het bedrijf wil nog niet verklappen of de Stories na de tests ook definitief worden toegevoegd.

Facebook, Snapchat en Twitter

De Stories lijken qua vormgeving identiek aan die binnen de vele apps van Facebook, waaronder ook Instagram. Dat bedrijf stal de functionaliteit op zijn beurt van Snapchat. Twitter voegde met Fleets recent ook een Stories-alternatief toe.

Spotify wijkt wel iets af van zijn concurrenten, door alleen artiesten Stories te laten maken. Bij sociale netwerken heeft iedereen toegang tot de mogelijkheid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter brengt Stories-functie Fleets voor alle gebruikers uit

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van