Vouwbare schermen

Samsung werkt aan oprolbare tablet en 'dubbele' vouwtelefoon

27 november 2020 10:31 Aangepast: 27 november 2020 11:10

De beeldschermtak van Samsung heeft conceptafbeeldingen van nieuwe, opvouwbare toestellen getoond. Het gaat om een telefoon die tweemaal kan worden samengeklapt en een tablet die wordt uitgerold.

Beide afbeeldingen staan op de website van Samsung Display.

Door een smartphone tweemaal opvouwbaar te maken, kan het toestel een nog grotere tablet worden wanneer hij is opgevouwen. Op het moment vouwen de Fold-toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant slechts eenmaal.

Het scherm van de getoonde tablet bevindt zich in een koker, wat hem iets handzamer dan een traditionele tablet moet maken. De gadget doet denken aan de oprol-tv van LG, maar dan met een veel kleiner formaat.

Het is onduidelijk wat Samsung Display met de concepten wil gaan doen: het gaat volgens de fabrikant om een visie op de toekomst, waarbij niet wordt gezegd of de beeldschermen snel worden geproduceerd.

Ook in andere telefoons

De displays zouden in smartphones van Samsung gebruikt kunnen worden, maar ook in die van concurrenten: Samsung Display levert zijn technologie aan meerdere telefoonmakers.

De opvouwschermen kunnen wel tegen de nodige kinderziektes aanlopen. Huidige vouwtelefoons gaan vaker kapot dan traditionele toestellen, door de constante buiging van het beeld en vuil dat in het scharnier terechtkomt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van