Niet meer Made in China

'Ook je iPad en MacBook worden binnenkort in Vietnam gemaakt'

26 november 2020 19:04 Aangepast: 26 november 2020 19:10
Beeld © Apple

Apple-apparaten werden altijd in China geproduceerd, maar ze worden steeds vaker in andere landen in elkaar gezet. Ook een deel van de nieuwe iPads en MacBooks worden voortaan gemaakt in Vietnam.

De grote Apple-leverancier Foxconn verplaatst nog meer van zijn productie voor Apple naar Vietnam. Het gaat volgens bronnen van Reuters om een deel van de nieuwe iPads en MacBooks.

De apparaten werden tot nu toe in China geproduceerd, maar worden binnenkort in elkaar gezet in een grote nieuwe fabriek in de Noord-Vietnamese provincie Bac Giang. In Vietnam worden al langer Apple-oordopjes AirPods geproduceerd.

Weg uit China

Apple-leveranciers verplaatsen steeds meer van de productie van China naar andere landen. Dat gebeurt vanwege de handelsoorlog tussen China en de VS. Techbedrijven vrezen stijgende importtarieven en andere sancties. 

De verplaatsing van de productielijnen naar Vietnam zou op nadrukkelijk verzoek van Apple plaatsvinden, meldt Reuters. Het is niet duidelijk hoeveel van de productie naar Vietnam verkast. Foxconn en Apple gaven geen commentaar. 

Vooral de grote Taiwanese elektronicafabrikanten hebben hun productielijnen verhuisd van China naar landen als India, Mexico en Vietnam. Het Taiwanese Foxconn gaat in Vietnam bijvoorbeeld ook op grote schaal televisies maken voor klanten als Sony. 

iPhones uit India

Sinds kort wordt een deel van de iPhones in India gemaakt. Foxconn is van plan om 1 miljard dollar te investeren in een uitbreiding van de Indiase iPhone-fabriek.   

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van