TikTok

Regering Trump verlengt deadline TikTok weer

26 november 2020 09:52 Aangepast: 26 november 2020 10:05

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van de video-app TikTok, krijgt opnieuw uitstel van de Amerikaanse regering om zijn activiteiten in de Verenigde Staten af te stoten.

Voor de gedwongen deal zou de deadline eigenlijk vrijdag aflopen. Dat wordt nu verlengd naar 4 december. Eerder deze maand werd de deadline ook opgeschoven.

ByteDance voert over de kwestie ook nog een rechtszaak bij het Amerikaanse hof van beroep. Daar kregen de Chinezen te horen dat ze nog tot 14 december de tijd hebben om bepaalde documenten in te dienen in hun bezwaarprocedure. Er lopen dus meerdere deadlines door elkaar heen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De nieuwste gadgets uitgepakt: Bright haalt 400.000 volgers op TikTok

Deal met Oracle

De app met meer dan 100 miljoen Amerikaanse gebruikers ligt al enige tijd zwaar onder vuur in de VS. Volgens Trump slaat TikTok te veel gegevens op, die via ByteDance bij de Chinese overheid terechtkomen. Hij eiste daarom dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een Amerikaanse partij worden verkocht.

In september ging Trump akkoord met een deal tussen ByteDance, Oracle en Walmart waarbij de Amerikaanse activiteiten van TikTok in een nieuw bedrijf zouden worden ondergebracht.

Volg Bright ook op TikTok

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore