Bioscoopzaal voor jezelf?

On-demand bioscoop: binnenkort huur je een privé-cinema

26 november 2020 12:01 Aangepast: 26 november 2020 16:22

Filmfans kunnen binnen vijf jaar on demand door heel Europa een privé-locatie afhuren om op groot doek een film te kijken. Dat stellen de oprichters van The(Any)Thing, een nieuwe app die dit de komende jaren mogelijk moet gaan maken.

De planning is dat zo'n vijfhonderd luxe bioscopen door heel Europa gaan meedoen aan het project. De eerste zalen moeten begin 2021 te 'bestellen' zijn.

In Nederland is tot nu toe één theater dat medewerking heeft toegezegd, in Wijk bij Duurstede. Maar volgens de Nederlandse oprichters zijn er vergevorderde gesprekken met een flink aantal andere Nederlandse zalen.

Wie een zaal boekt voor zichzelf en zijn of haar vrienden, heeft de keuze uit een grote catalogus van filmtitels. Grote Nederlandse distributeurs zoals Warner Brothers, Dutch FilmWorks, WW Entertainment, Independent Film, In The Air, Gusto Entertainment en Cinéart ondersteunen het nieuwe initiatief.

Het huren van een zogenoemde servicezaal gaat vermoedelijk anderhalf keer de prijs van een 'gewoon' bioscoopkaartje per bezoeker kosten.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van