Spelcomputers

Microsoft wil pre-ordersysteem Xbox aanpassen

25 november 2020 15:59 Aangepast: 25 november 2020 16:15

Microsoft wil in de toekomst het pre-order systeem voor nieuwe spelcomputers aanpassen. Dat zegt Xbox-directeur Phil Spencer.

Het pre-orderen, ofwel op voorhand bestellen van een Xbox Series X of S, ging dit jaar gepaard met veel teleurgestelde fans die er niet in slaagden een exemplaar te bemachtigen. De vraag naar de nieuwe Xboxen - net als de vraag naar de nieuwe Playstation 5 - is vele malen hoger dan het aanbod. Spencer verwacht dat het tekort nog tot de lente zal aanhouden.

Spencer spreekt over een systeem waarbij mensen vooraf betalen om een tijdslot te reserveren waarin een Xbox wordt geproduceerd, bijvoorbeeld op 20 januari, en dat ze het apparaat dan op 1 februari ontvangen. "Maar het zou ook kunnen dat we wat meer direct gaan schakelen met de consument, waarbij de winkel nog steeds de bestelling vervult, maar waarbij mensen meer duidelijkheid krijgen wanneer ze hun console ontvangen. Dit is iets waar we mee bezig zijn."

Uitverkocht

Bij het plaatsen van een pre-order kunnen mensen op voorhand een console reserveren, zodat ze hem vrijwel direct ontvangen als de apparaten in de winkels verschijnen. Dit jaar was de hype zo groot dat veel websites overbelast raakten. Voorraden waren vrijwel overal binnen een paar minuten nadat ze beschikbaar kwamen alweer uitverkocht. 

Een deel van de spelcomputers werd gekocht door onlinebots die grote hoeveelheden consoles opkopen en ze weer tegen een meerprijs doorverkopen aan wanhopige fans.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft: tekorten nieuwe Xbox-spelcomputers tot april

Xbox op tv

Spencer belooft ook dat Microsoft binnen een jaar ook komt met een Xbox-gamedienst op smart-tv's. Een speciale tv-app moet het mogelijk maken om Xbox-apps op je scherm te draaien. Het spel wordt dan vanuit een datacenter gestreamd, waardoor de games afgebeeld kunnen worden op hardware met vrij lage specificaties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft: 'Smart-tv's werken binnen jaar ook als Xbox'

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van