PlayStation 5

Sony belooft meer exemplaren PlayStation 5 voor eind van het jaar

25 november 2020 16:41 Aangepast: 25 november 2020 16:43

De vraag naar de PlayStation 5 is groot: de spelcomputer was voor zijn eerste verkoopdag al vrijwel uitverkocht. Sony belooft beterschap: er komen voor het eind van het jaar nog nieuwe exemplaren.

Sony noemt de verschijning van de PlayStation 5 zijn 'grootste spelcomputerlancering ooit'. "De vraag naar PS5 is gigantisch. We kunnen echter bevestigen dat er meer consoles beschikbaar zullen komen bij onze retailers vóór het einde van dit jaar. Houd hun kanalen in de gaten", communiceert PlayStation zowel wereldwijd als in Nederland.

Specifieke data en hoeveelheden van de nieuwe voorraden noemt PlayStation niet. Afgaande op de eerste reeks bestellingen, zal de PS5 opnieuw verkrijgbaar zijn bij grote elektronicawinkels en gamespeciaalzaken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bol.com zegt sorry voor late PlayStation 5-leveringen

Razendsnel uitverkocht

De PlayStation 5 was vanaf 17 september vooruit te bestellen. In Nederland was de spelcomputer bij alle zaken die dat aanboden vrijwel direct weer uitverkocht. Het ging daarbij onder meer om grote winkels als Bol.com en Media Markt, die samen naar schatting enkele duizenden exemplaren van de PS5 hebben verkocht. Gamespeciaalzaken werkten met een reserveringslijst, op volgorde van inschrijving.

Sommige winkels hadden in eerste instantie echter veel minder exemplaren dan verwacht. Zo had Coolblue zo'n 200 exemplaren van de PS5 te verdelen onder tienduizenden geïnteresseerde klanten. Het bedrijf besloot een wedstrijd uit te schijven: deelnemers moesten een Sinterklaasgedicht schrijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baas PlayStation: 'We overwogen lancering PS5 uit te stellen'

Uitstel overwogen

In gesprek met Bright zei PlayStation-topman Jim Ryan onlangs dat het uitstellen van de PS5 even is overwogen, maar nooit een echte optie was. Sony heeft eerder al sorry gezegd voor de rommelige verkoopstart, die ook in andere landen hectisch verliep.

Sony heeft nog geen eerste verkoopcijfers over de PlayStation 5 bekendgemaakt. Bij de PlayStation 4 kwamen die cijfers na de eerste twee verkoopweken. De PS5 wordt in Nederland vanaf 19 november geleverd.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van