Ga naar de inhoud
Game Pass

Microsoft: 'Smart-tv's werken binnen jaar ook als Xbox'

Microsoft wil binnen een jaar veel smart-tv's Xbox-games laten afspelen.

Dat vertelt Microsoft-topman Phil Spencer in een interview met The Verge.

Een speciale smart-tv-app moet het mogelijk maken om Xbox-apps op je scherm te draaien. Het spel wordt dan vanuit een datacenter gestreamd, waardoor de spellen afgebeeld kunnen worden op hardware met vrij lage specificaties.

"Ik denk dat je dat binnen twaalf maanden gaat zien", belooft Spencer. "Er is niemand die ons tegenhoudt om dit te doen." Daarmee lijkt hij te verwijzen naar concurrent Apple, die de komst van een Xbox streaming-app op iOS tegenhoudt.

Microsoft biedt op het moment al de mogelijkheid om Xbox-spellen te streamen naar bijvoorbeeld een Android-telefoon. Daarvoor is wel een abonnement op de dienst Game Pass Ultimate vereist. 

'Ik begrijp Apple wel'

Steeds meer gamebedrijven investeren in streamingtechnologie, waarbij niet langer een krachtige spelcomputer of pc nodig is. Google heeft bijvoorbeeld zijn platform Stadia dat werkt in een webbrowser, een smartphone-app of op een Chromecast Ultra.

Apple weert deze apps, omdat het niet mogelijk zou zijn om iedere aangeboden game vooraf in de App Store te controleren. "Ik begrijp ze wel, maar ben het niet met ze eens", zegt Spencer. "Ze hebben met Apple Arcade natuurlijk een concurrent in handen. En ze vinden het vast leuk dat Apple Arcade de enige game-abonnementsdienst op de iPhone is."

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl