Ga naar de inhoud
Sneller internet

KPN: in 2025 twee derde huishoudens op glasvezel

KPN steekt de komende drie jaar 3,5 miljard euro in digitalisering, waaronder de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk. De provider wil in 2025 twee derde van de huishoudens op glasvezel hebben aangesloten.

Op dit moment biedt KPN bij een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel aan tot in de meterkast. Vanaf volgend jaar worden jaarlijks circa 500.000 nieuwe lijnen uitgerold, meldt de provider

KPN spreekt van een recordaantal nieuwe verbindingen. Over drie jaar heeft meer dan de helft van Nederland glasvezel van KPN in de meterkast, in 2025 is dat circa 65 procent.

Versnelling door coronacrisis

Volgens KPN zit Nederland door de coronacrisis in een digitale stroomversnelling. Daarmee neemt de roep om veilig, betrouwbaar en snel internet toe. "Goede verbindingen waren nog nooit zo belangrijk als nu. Niet eerder werkten zo veel mensen thuis", aldus KPN-topman Joost Farwerck. "In de toekomst zullen steeds meer apparaten in en om het huis rechtstreeks met internet verbonden zijn en allerlei essentiële diensten – van zorg tot onderwijs – digitaal ondersteund worden. Dan is glasvezel essentieel."

KPN-netwerk
Lees ook
KPN-netwerk vernieuwd: 5G en sneller 4G voor tweederde Nederland

Open voor concurrentie

KPN zegt verder zijn netwerk open te blijven houden voor concurrerende aanbieders om telecomdiensten te bieden. Daarmee zijn volgens KPN consumenten en bedrijven verzekerd van de keuzevrijheid waarbij de capaciteit van het netwerk beter wordt benut. Ook stelt dit KPN in staat om de kosten voor de aanleg weer enigszins terug te verdienen.

Ziggo

Glasvezel biedt hogere down- en uploadsnelheden. Concurrent VodafoneZiggo is zijn kabelnetwerk aan het verbeteren en biedt in steeds meer steden ook hogere datasnelheden aan. Aan ruim 1,5 miljoen aansluitingen biedt Ziggo het snellere GigaNet via de kabel aan. Eind dit jaar moeten dat er al ruim 3 miljoen zijn.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl