Ga naar de inhoud
Smartphones en gadgets

Xiaomi groeit hard door 5G-telefoons en neergang Huawei

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft in het derde kwartaal prima zaken gedaan. Het bedrijf wordt geholpen door de problemen bij concurrent Huawei die te maken heeft met Amerikaanse sancties.

Xiaomi zag de omzet op jaarbasis met 35 procent stijgen. Xiaomi profiteerde onder meer van de snelle uitrol van het 5G-netwerk in China en daarmee van de extra verkopen van de smartphones die geschikt zijn voor de snelle mobiele netwerken.

Xiaomi beleefde ook een sterke groei met zijn internationale activiteiten, met name in Frankrijk en Spanje waar de uitrol van 5G in een stroomversnelling raakte. 

Ook in India is het Xiaomi gelukt flink aan marktaandeel te winnen. De Chinese onderneming maakt onder meer naam als budgetaanbieder van smartphones. De wereldwijde leveringen stegen met 42 procent.

'Xiaomi
Lees ook
'Xiaomi komt met telefoon die in kwartier helemaal is opgeladen'

Huawei heeft last van sancties VS

De Amerikaanse sancties tegen Huawei zorgden ervoor dat dit concern zijn opbrengsten juist met ruim een vijfde zag dalen. Huawei wordt door de VS onder meer beschuldigd van spionagepraktijken in opdracht van Peking. Huawei ontkent dat.

Andere Chinese telefoonmerken, naast Xiaomi bijvoorbeeld ook Oppo en Realme, profiteren van de neergang van Huawei.

Elektrische
Lees ook
Elektrische vouwfiets Xiaomi uitgebracht in Nederland
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter