Stories-functie had een bug

Twitter Fleets waren door 'bug' langer dan 24 uur zichtbaar

23 november 2020 13:49 Aangepast: 23 november 2020 13:52

Berichten op Twitters nieuwe Stories-achtige functie Fleets waren na 24 uur nog steeds te bekijken. Eigenlijk zouden de berichten na een dag vanzelf moeten verdwijnen. Twitter zegt de fout op te gaan lossen.

Twitter rolt de functie Fleets sinds 17 november wereldwijd uit. Met de functie kunnen gebruikers berichten plaatsen die na 24 uur automatisch verdwijnen, net als bijvoorbeeld bij Instagram Stories. Zondag bleek dat Fleets van gebruikers ook nog na een dag zichtbaar bleven, meldt TechCrunch. Wie de link naar een Fleet had, kon deze ook nog na 24 uur bekijken. Eigenlijk is het de bedoeling dat Fleets na 24 uur geen openbaar, werkend webadres meer hebben.

Ook was het voor ontwikkelaars mogelijk om een app te bouwen, en daarmee een lijst met alle Fleets op te vragen. Die werden getoond in de vorm van url's, die ook na 24 uur nog te bezoeken waren.

Twitter werkt aan oplossing

"We zijn ons bewust van een bug die beschikbaar is via een technische truc, waardoor de url van sommige Fleets na 24 uur nog beschikbaar is. We werken aan een oplossing die snel uitgerold zal worden", zegt een woordvoerder van Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter gaat presidentiële accounts overdragen aan Biden

Fleets blijven wel bewaard

De oplossing moet een eind maken aan de openbaar te bezoeken url's van Fleets. Toch blijven de berichten langer dan 24 uur bewaard op de servers van Twitter: tot 30 dagen en zelfs langer als de Fleets de richtlijnen van Twitter overtreden.

De uitrol van Fleets kampte vorige week al met andere problemen. De Twitter-app vertraagde, waardoor ook de uitrol van de nieuwe functie vertraagd werd.

Nog niet uit te zetten

Het is vooralsnog niet mogelijk om de Fleet-functie uit te schakelen. Wel kunnen ongewenste Fleets worden gedempt, los van of Tweets van dezelfde gebruikers gedempt zijn of niet.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van