Ga naar de inhoud
Sociale media

Twitter gaat presidentiële accounts overdragen aan Biden

Beeld © AFP

De nieuwgekozen president Joe Biden krijgt na de inauguratie op 20 januari 2021 toegang tot alle Amerikaanse presidentiële accounts.

Twitter heeft gezegd dat het platform de accounts zal overdragen aan Biden, ongeacht of president Donald Trump zijn verlies toegeeft.

"Twitter is zich actief aan het voorbereiden om de overgang binnen het Witte Huis te ondersteunen", vertelt een Twitter-vertegenwoordiger. "Net zoals we dit gedaan hebben tijdens de presidentiële overgang in 2017, verloopt ook dit proces in nauw overleg met verschillende instanties." Niet alleen krijgt Biden met ingang van 20 januari toegang tot het officiële presidentsaccount, ook andere Witte Huis-accounts, zoals die van de First Lady, worden overgedragen.

Trump
Lees ook
Trump verliest speciale behandeling Facebook en Twitter in januari

Presidentsaccount

President Donald Trump heeft nooit actief gebruik gemaakt van het presidentsaccount, dat 32 miljoen volgers heeft. De president twittert altijd vanaf zijn eigen persoonlijke account, dat 89 miljoen volgers telt. Tijdens de Amerikaanse verkiezingen markeerde Twitter meerdere tweets van president Trump met een waarschuwing voor eventueel onjuiste informatie.

Ook op Facebook verliest Trump waarschijnlijk na 20 januari zijn speciale behandeling.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl