Games

PlayStation-game The Last of Us krijgt tv-serie op HBO

22 november 2020 20:10 Aangepast: 22 november 2020 20:13
Hoofdpersonge Ellie is lesbisch Beeld © PlayStation

De geroemde PlayStation-gamereeks The Last of Us wordt ook een televisieserie. Deze zal worden uitgezonden op het Amerikaanse HBO.

Dat bevestigt een woordvoerder van de betaalzender tegenover The Hollywood Reporter. Het is niet duidelijk of de serie in Nederland te bekijken zal zijn, maar het aanbod van HBO is beschikbaar bij VodafoneZiggo.

De serie zal worden gemaakt door Neil Druckmann, die het verhaal van de games heeft geschreven. Hij wordt bijgestaan door Chernobyl-maker Craig Mazin. "Met hun aan het roer, wordt dit een serie die fans van het eerste uur en nieuwkomers zal boeien", leest een verklaring van HBO.

The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin een schimmel mensen heeft veranderd in een soort zombies. In het eerste spel moet hoofdrolspeler Joel een jong meisje smokkelen.

The Last of Us Part 2

Het tweede deel verscheen eerder dit jaar voor de PlayStation 4 en werd zeer positief ontvangen onder recensenten. In dat vervolg kroop je in de huid van het meisje dat Joel moest vervoeren.

Geruchten over de televisieserie komen al sinds maart voorbij, toen de productie van het project begon. Nu is de komst hiervan officieel bekendgemaakt.  

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van