Review

Getest: de LG Wing is de vreemdste telefoon van 2020

20 november 2020 16:40 Aangepast: 20 november 2020 16:45
Beeld © Bright

LG worstelt al jaren op de smartphonemarkt. Het probeert nu een comeback te maken met een unieke telefoon: de LG Wing, met een extra uitschuifbaar scherm. Gaat LG hier mee scoren?

LG is als smartphoneproducent al jaren verlieslijdend. Samsung laat niets heel van zijn Koreaanse rivaal en de Chinese merken zitten ook niet stil. LG maakte prima telefoons, maar ze vielen vaak niet op en misten een 'unique selling point'. Of de unieke features die LG bedacht, waren voor de consument niet relevant genoeg. Is dat anders bij deze nieuwe LG Wing?

Bekijk onze review en laat een reactie achter.

Draaien voor het tweede scherm

LG heeft al een tijdje telefoons die je kan voorzien van een hoesje met een tweede scherm en die schermen werken dan samen. Het is het antwoord op de opvouwbare telefoons van Huawei, Samsung en Motorola. De Wing is weer iets heel anders. Deze telefoon heeft een 6,8” oledscherm (1080x2460 pixels), maar dat scherm kan je een kwartslag draaien, waarna eronder een 3,9” scherm (1080x1240 pixels) tevoorschijn komt.

De LG Wing heeft met de Snapdragon 765G niet de snelste chip en het toestel heeft 128 of 256GB aan boord. De accu is met 4000 mAh best klein, vooral vanwege die twee schermen. De prijs is momenteel 999 euro.

Werkt het goed?

Op het extra scherm kan je een losse app bedienen, maar je kan het ook gebruiken als afstandsbediening, toetsenbord of controller van een game. Het toestel maakt indruk, zowel positief als negatief, maar vooral toch als een toestel waarmee LG het lef toont om eens iets anders te proberen. Je merkt aan alles dat hier liefde in zit van de Koreaanse LG-ontwikkelaars, want het toestel is solide gebouwd. Het idee erachter is ook goed, maar de uitvoering is het nog net niet. Het vertoont nog veel bugs. Gezien de forse prijs zal de Wing waarschijnlijk nog niet veel mensen aanspreken. Zeker omdat hij niet de beste camera’s aan boord heeft en niet de snelste processor.

Bovendien ondersteunen veruit de meeste apps deze vormfactor niet. Slechts een paar apps maken gebruik van dat tweede scherm en de rest zal het ook niet ondersteunen, tenzij dit toestel een monsterhit wordt. Dit lijkt vooral een toestel voor de verzamelaars. Maar bijzonder is-ie wel.

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze smartphone heeft een uitrolbaar scherm

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Specificaties Samsung Galaxy S21 op straat: tot 6,8 inch groot

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van