CES 2021

80 Nederlandse startups naar digitale techbeurs CES

23 november 2020 23:54 Aangepast: 10 december 2020 11:51
Beeld © Bright

In januari nemen 80 Nederlandse startups deel aan de virtuele editie van de grote techbeurs Consumer Electronics Show (CES). Normaal gesproken is de CES in Las Vegas, maar vanwege het coronavirus vindt het event digitaal plaats.

Het is de grootste Nederlandse delegatie voor deze beurs tot nu toe, stellen het ministerie voor Economische Zaken en Klimaat en het ministerie voor Buitenlandse Zaken. De CES is een beurs waar jaarlijks zo’n 170.000 bedrijven en investeerders uit 160 landen samenkomen.

De digitale editie van de CES duurt geen vijf dagen, maar vijf weken, zodat de exposerende bedrijven de kans krijgen zich te presenteren aan potentiële klanten en investeerders.

Het is de vijfde keer dat Nederland deelneemt aan de beurs. De afgelopen vier jaar hebben ruim tweehonderd Nederlandse bedrijven op de beurs gestaan. Volgens de ministeries heeft de deelname aan de CES deze bedrijven "naar schatting tientallen miljoenen euro omzet en honderden hoogwaardige arbeidsplaatsen door het hele land opgeleverd".

Startups

Onder de Nederlandse startups die deelnemen is onder meer een bedrijf dat accu’s met duurzaam opgewekte energie levert op elke gewenste locatie. Ook doet een bedrijf mee dat een op neutronen gebaseerde scantechniek heeft ontwikkeld waarmee gevaarlijke stoffen heel snel op te sporen zijn - bijvoorbeeld op een vliegveld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Online techbeurs pijnlijk voor startups: nooit dezelfde impact

Hydraloop 

Vorig jaar viel het Nederlandse Hydraloop op de CES in de prijzen. Daardoor zou het bedrijf kopers over de hele wereld hebben vergaard. Hydraloop richt zich op het hergebruik van douche- bad- en wasmachinewater door consumenten.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van