iPhone-batterijen

Apple schikt voor nog eens 113 miljoen over vertragen iPhones

19 november 2020 08:24 Aangepast: 19 november 2020 10:07

Apple heeft ingestemd met een schikking van 113 miljoen dollar met tientallen Amerikaanse staten. Apple zou opzettelijk de prestaties van de batterijen van oudere modellen iPhones hebben vertraagd door middel van software-updates.

De boete van 113 miljoen dollar is niet de eerste regeling die Apple in deze kwestie overeen is gekomen. In maart sloot Apple een overeenkomst die kan oplopen tot 500 miljoen dollar in een zogeheten class action zaak die door iPhone-gebruikers was aangespannen.

In 2016 heeft Apple de software van de iPhones 6,7 en SE stilzwijgend geüpdatet. Daarbij zouden de verouderde batterijen geen stroompiek meer sturen naar de processor van de telefoon.

Volgens de klagers heeft Apple bedrog gepleegd, doordat gebruikers hierdoor werden verleid tot het kopen van nieuwe iPhones. Het concern had of de batterijen moeten vervangen of het probleem aan het licht moeten brengen.

Voorkomen dat oude iPhones uitvielen

Apple gaf eerder toe oude iPhones langzamer te maken zodra de accu minder goed begon te presteren. Op die manier wilde het bedrijf voorkomen dat deze verouderde toestellen bijvoorbeeld uitvielen, omdat de processor veel vroeg van die accu.

Na klachten voegde Apple een schakelaar toe aan het besturingssysteem van de iPhone, waarmee de prestatie-inperking kan worden uitgezet.

Vervangen batterij

Apple beloofde de komende drie jaar om "waarheidsgetrouwe informatie" over het beheer van de iPhone-batterij en informatie over softwareupdates op zijn website te publiceren.

Eerder bood Apple al wel zijn verontschuldigingen aan. Ook zijn de prijzen voor het vervangen van een batterij verlaagd.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van