Economie

Team TU Delft mag Hyperloop-capsule gaan testen in Californië

31 januari 2016 13:45 Aangepast: 01 augustus 2017 14:00
Mars Geuze en Tim Houter van Delft Hyperloop Beeld © Delft Hyperloop

Het team van TU Delft dat meedoet in Elon Musks Hyperloop wedstrijd, heeft de tweede prijs gewonnen. Het mag deze zomer in Californië zijn capsule gaan testen.

Het team uit Delft was één van de 124 teams die dit weekend mee mochten doen aan de tweede ronde van de wedstrijd in Texas. Het team van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) won de eerste prijs, Delft Hyperloop de tweede prijs. De Delftenaren wonnen daarnaast een prijs voor het meest innovatieve design. "Onze capsule valt op omdat hij heel licht is", licht woordvoerdster Marleen van de Kerkhof toe. "Hij weegt maar 149 kilo, dat is drie keer zo licht als het gewicht dat mee kan aan passagiers en bagage." 

Thumbnail

22 teams mogen deze zomer hun capsule gaan testen op het nog te bouwen testtraject van 1,6 kilometer dat wordt aangelegd in Californië, vlakbij het hoofdkantoor van SpaceX. Daarna is het tijd voor de finale van de wedstrijd, waarbij gekeken zal worden naar de prestaties en snelheid van de capsules door mensen van SpaceX, Tesla Motors en geassocieerde hoogleraren, laat een woordvoerdster van Delft Hyperloop weten. 

Thumbnail

1200 kilometer per uur
SpaceX-ceo Elon Musk bedacht de Hyperloop in 2013 als extreem snelle manier van vervoeren. Het idee is dat er pods, een soort kleine capsules, in een vacuümbuis geplaatst worden. Ze worden vervolgens met een snelheid van 1200 kilometer per uur door de buis geschoten. Reizen van San Fransico naar Los Angeles duurt met een Hyperloop een half uur; met de auto zou dat ruim zes uur kosten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore