Webbrowser

Nieuwe versie Chrome volgens Google sneller en energiezuiniger

17 november 2020 20:51 Aangepast: 17 november 2020 20:56
Sundar Pichai is de baas van Google. Beeld © Getty

De nieuwste versie van webbrowser Chrome is volgens Google sneller en energiezuiniger.

Dat meldt het bedrijf op zijn blog. Uit interne tests blijkt dat het processorverbruik met vijf keer is afgenomen, terwijl de gemiddelde batterijduur met 1 uur en 15 minuten toenam.

De browser start 25 procent sneller op en laadt pagina's 7 procent sneller dan voorheen. Daarbij wordt ook minder werkgeheugen dan voorheen gebruikt. De Android-versie zou pagina's "bijna direct" laden. 

Slimmer met tabbladen

Al deze aanpassingen zijn volgens Google mogelijk door aanpassingen in hoe de browser omgaat met je gebruik. De software kijkt beter naar welke tabbladen je open hebt, zodat verborgen tabs minder processorkracht en geheugen verbruiken.

Ook zou Chrome spaarzamer omgaan met javascript-processen, die op het moment veel energie verbruiken in openstaande tabbladen.

Nieuwe zoekfunctie

De webbrowser heeft nu ook een zoekfunctie voor bij tabbladen. Hierin kun je een deel van de titel van een tabblad invoeren om hem snel terug te vinden.

De vernieuwingen zitten in Chrome versie M87, die vandaag door de zoekreus beschikbaar is gesteld. Dat is volgens het bedrijf ook de laatste grote update voor de browser die in 2020 wordt uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe versie Chrome beperkt schimmige notificaties

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore