Ga naar de inhoud
Vluchtig

Twitter brengt Stories-functie Fleets voor alle gebruikers uit

Twitter heeft nu ook een Stories-functie, in navolging van onder meer Snapchat, Instagram, Facebook, WhatsApp en LinkedIn.

De Stories-functie van Twitter heet Fleets, een woordspeling op Fleeting – Engels voor vluchtig. De functie werd de afgelopen maanden al getest in onder meer Brazilië, Italië, India en Zuid-Korea, en wordt vanaf dinsdag wereldwijd uitgerold.

Fleets werken erg vergelijkbaar met andere Stories-functies. De berichten kunnen tekst, afbeeldingen of video's bevatten. Ook kunnen er bestaande Tweets in een Fleet worden gedeeld.

Fleets zijn net als Instagram Stories 24 uur beschikbaar, en verdwijnen daarna automatisch.

Twitter:
Lees ook:
Twitter: '300.000 misleidende tweets tijdens verkiezingen VS'

Laagdrempeliger

Net als Stories staan Fleets ook in cirkels bovenaan de tijdlijn van Twitter. Ook zijn Fleets te vinden op de profielen van Twitter-gebruikers. Reageren op Fleets kan ook: net als bij Instagram wordt er dan een DM-bericht gestuurd, ook kan er worden gereageerd door uit een aantal standaard emoji te kiezen. Stickers en live-uitzendingen worden op een later punt aan Fleets toegevoegd.

Volgens Twitter maken Fleets het platform laagdrempeliger. "Tijdens onze tests kwamen we erachter dat Fleets ervoor zorgen dat mensen zich meer op hun gemak voelen om mee te doen aan het gesprek – we zagen mensen met Fleets meer praten op Twitter", zeggen Twitter-ontwerphoofd Joshua Harris en Sam Haveson. "Wie nieuw is op Twitter, vond het met Fleets makkelijker om te delen waar zij aan dachten."

Volg Bright ook op Twitter.