Verschijnt mogelijk in 2022

'Opvouwbare iPhone wordt al getest'

16 november 2020 17:59 Aangepast: 16 november 2020 18:28
Beeld © Roy Gilsing

Apple en zijn belangrijkste leverancier Foxconn zouden verschillende prototypes van een opvouwbare iPhone testen. Mogelijk zou de vouwbare iPhone in 2022 op de markt komen.

Dat zeggen ingewijden tegen het Chinese Economic Daily News. Er zouden toestellen worden getest met een oledscherm maar ook met een micro-led scherm. Die laatste is een variant op oled zonder een organisch component. Momenteel zijn er nog geen smartphones of andere massaproducten met zo'n microled-scherm, maar de eerste televisies met microled komen binnenkort wel op de markt.

Of het vouwbare iPhone-prototype twee losse schermen heeft, of één vouwbaar scherm, is nog niet duidelijk. Oled en micro-led zijn beide vouwbaar, maar er zijn vouwbare apparaten die twee losse schermen met een scharnier verbinden, zoals de Microsoft Surface Duo.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Zelfs de beste vouwtelefoon is nog geen goede koop

Vouwen voor scharniertest

Er zou vooral worden getest hoe vaak het toestel open en dicht zou kunnen zonder problemen. Het vouwmechanisme zou na 100.000 keer open- en dichtvouwen nog steeds moeten werken, meldt de Economic Daily News. De eerste vouwbare telefoon van Samsung, de Galaxy Fold, haalde dat aantal ruimschoots tijdens een test. Samsung claimt inmiddels dat 200.000 keer vouwen van de Galaxy Fold geen probleem moet zijn.

Bij de opvouwbare Motorola Razr begaf het scharnier het begin dit jaar al na 27.000 keer. Van zowel de opvouwbare Razr als de Galaxy Fold zijn inmiddels verbeterde versies verschenen.

Er gaan al langer geruchten over de komst van een vouwbare iPhone. De YouTuber Jon Prosser beweerde eerder dit jaar dat Apple aan zo'n toestel werkte. Het bedrijf kreeg ook al een patent voor een vouwbare telefoon toegekend.

Nog geen verkoopsucces

Erg succesvol zijn huidige vouwtelefoons nog niet: volgens een marktanalist is Samsung met 1 miljoen verkochte vouwtelefoons de marktleider. Het bedrijf verkoopt jaarlijks honderden miljoenen normale smartphones.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore