Ga naar de inhoud
Elektrische fietsen

Harley-Davidson kondigt vier elektrische fietsen aan

Beeld © Serial 1

Harley-Davidson heeft zijn eerste elektrische fietsen onthuld. Het zijn vier modellen, onder de nieuwe merknaam Serial 1 – om verwarring met de motorfietsen te voorkomen.

Harley-Davidson werkte de afgelopen twee jaar aan zijn elektrische fietsen, maar bracht die vorige maand onder in de nieuwe dochteronderneming Serial 1 Cycle. Vandaag zijn de eerste vier modellen onthuld, die vanaf het voorjaar van 2021 in de VS en Duitsland verkocht zullen worden.

De fietsen hebben alle vier een middenmotor en een accu die in een opvallend gevormd frame is geïntegreerd. Het eerste model is de MOSH/CTY, een e-bike met één versnelling, een maximumsnelheid van 25 km/u (in de EU) en een bereik van 55 tot 168 kilometer, afhankelijk van terrein en gebruik. De elektrische stadsfiets is er vanaf 3399 dollar.

RUSH in drie uitvoeringen

De RUSH-fiets is er in drie uitvoeringen. Stadsfiets RUSH/CTY lijkt op de MOSH/CTY, maar voegt automatische variabele trapondersteuning toe, op basis van snelheid, traptempo en terrein. Ook zitten er voor en achter draagrekken op de RUSH/CTY. De fiets heeft tevens een maximumsnelheid van 25 km/u en een bereik van 55 tot 168 kilometer. De RUSH/CTY kost 4449 dollar.

De RUSH/CTY STEP-THRU variant op de RUSH/CTY met lagere instap en kleinere batterij, met een maximumsnelheid van 25 km/u en een bereik van 48 tot 145 kilometer. De RUSH/CTY STEP-THRU kost 4399 dollar.

Als laatste is er de RUSH/CTY SPEED, een versie die alleen op de VS is gericht met een topsnelheid van 45 kilometer per uur. In Nederland is een fiets met zo'n snelheid een zogeheten speed pedelec, alleen toegestaan op de rijbaan, met zijspiegel en nummerplaatje, en moet de berijder een helm dragen en een brommerrijbewijs hebben. De RUSH/CTY SPEED heeft een bereik van 40 tot 185 kilometer, afhankelijk van de mate van trapondersteuning. De speed pedelec kost 4999 dollar.

Groeimarkt

De markt voor e-bikes zal tot 2025 elk jaar met 6 procent groeien, verwacht Harley-Davidson. Mede door de coronacrisis steeg de verkoop van e-bikes dit jaar al opvallend hard.

De nieuwe elektrische fiets draagt zowel de logo's van Harley-Davidson als van Serial 1. Die naam verwijst naar 'Serial Number One', de bijnaam voor de oudste bekende motorfiets van Harley-Davidson.

Eerder bracht het Amerikaanse merk ook al elektrische motorfietsen op de markt.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl