Smartphones (boven 800 euro)

Apple iPhone 12

12 november 2020 01:25 Aangepast: 12 november 2020 20:43

De iPhone 12 is een verrassend complete smartphone. Zo aantrekkelijk dat voor velen de stap naar de Pro-modellen overbodig is.

De laatste jaren brengt Apple steeds meerdere iPhones uit en meestal is het duurste model de meest begeerlijke iPhone. Vaak is het iPhone-model daar onder in de lijn aantrekkelijker geprijsd, maar doe je wat compromissen. Zo hadden de iPhone XR en iPhone 11 een lcd-scherm, terwijl de duurdere iPhone XS en iPhone 11 Pro een oledscherm hadden.

Het verschil tussen 'normaal' en Pro is bij de iPhone 12-lijn een stuk kleiner geworden, en dat komt zowel door het scherm als het formaat van de iPhone 12 en 12 Pro. Ze zijn namelijk precies even groot, en hebben hetzelfde uitstekende 6,1 inch oledscherm. Daarmee vervalt één van de twee grote troeven van de 12 Pro. De modellen hebben ook dezelfde snelle A14 Bionic-chip, al heeft de 12 Pro 6GB werkgeheugen tegenover de 4GB in de iPhone 12.

De andere troef is het camerasysteem, en dat is op de Pro nog steeds completer. De iPhone 12 heeft twee camera's: groothoek en ultragroothoek, beide 12 megapixel. Die maken uitstekende foto's in alle omstandigheden. De 12 Pro voegt daar nog een 12 megapixel-telefotocamera aan toe, een LiDAR-scanner en op termijn het nieuwe fotoformaat Apple ProRAW.

De extra camerafuncties zijn waardevol voor wie echt graag foto's maakt, maar voor de meeste mensen zijn ze niet de meerprijs van 250 waard. Daar komt bij dat de iPhone 12 Pro Max, nog eens 100 euro duurder, nog wat meer camerafuncties heeft. Opnieuw geweldig voor de fotoliefhebber, maar wie de meest complete, compromisloze iPhone van het jaar wil kopen, komt uit bij de iPhone 12.

De iPhone 12 is er in zwart, wit, rood, lichtgroen en blauw. De introductieprijs van de Apple iPhone 12 is 909 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Snelle chip
  • Uitstekende camera's
  • Geweldig scherm
  • MagSafe-accessoires

Minpunten:

  • Geen derde lens
  • Weinig opslagruimte bij instapmodel

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van