Streaming radiozenders

Sonos start met Nederlandse zender en streams in hoge kwaliteit

12 november 2020 15:11 Aangepast: 12 november 2020 15:16
Beeld © Sonos / WinFuture

Speakerfabrikant Sonos lanceert vandaag zes nieuwe online-zenders die door lokale curatoren zijn samengesteld. Een van de zenders is speciaal voor Nederlanders en wordt gevuld door radio-dj Sander de Heer.

Sonos lanceert vandaag zes nieuwe online-radiozenders met muziek die door experts uit verschillende Europese landen zijn geselecteerd. Een van de zenders is gericht op Nederlanders. Dit kanaal, genaamd Radio à Gogo, wordt handmatig gevuld door radio-dj Sander de Heer.

Op de nieuwe streamingzender hoor je 'pophits, onbekende albumtracks van favoriete artiesten en goede muziek van eigen bodem van de jaren ‘60 tot nu', zegt Sonos. "Op het station hoor je elk uur een nummer van een Nederlandse artiest", aldus De Heer.

Kersthits

De streamingdienst Sonos Radio heeft vanaf vandaag ook vier nieuwe genrestations, waaronder een zender met 'de beste kersthits' en een station met instrumentale versies van kerstklassiekers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Grote Sonos-update verschenen, werkt niet op sommige oude speakers

HD-abonnement

Sonos startte in april met de streamingdienst Sonos Radio. Het voegt daar nu een extra abonnement aan toe: 'Sonos Radio HD'. Dit abonnement biedt reclamevrij luisteren in high definition, oftewel lossless en CD-kwaliteit audio.

Het gaat volgens Sonos om ‘de hoogste kwaliteit van elke radiostreamingservice’. De HD-dienst biedt de mogelijkheid om nummers over te slaan of te herhalen. 

Sonos Radio HD is vanaf vandaag beschikbaar voor Amerikanen en Britten in de nieuwe Sonos S2-app en kost 8 dollar per maand. Nederland volgt in 2021, laat Sonos aan Bright weten. 

 

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van