Nederlandse game

Game Horizon Forbidden West verschijnt in tweede helft 2021

09 november 2020 17:21
Beeld © Guerrilla Games

Het langverwachte vervolg op de PlayStation-game Horizon Zero Dawn van de Nederlandse gamestudio Guerrilla Games verschijnt in de tweede helft van 2021 voor de PlayStation 4 en 5.

De komst van Horizon Forbidden West werd in juni onthuld, toen ook de PlayStation 5 voor het eerst werd getoond. Een verkoopdatum was nog niet bekend, wel was duidelijk dat de game van de Nederlandse studio Guerrilla Games in 2021 zou verschijnen. Nu is duidelijk dat het de tweede helft van het jaar wordt. Dat is te zien in een trailer voor de PlayStation 5.

Horizon Forbidden West verschijnt ook voor de PlayStation 4. De eerste Horizon-game verscheen begin 2017, en speelt zich af in post-apocalyptische wereld waarin de mensheid weer in stammen leeft, omgeven door robotdieren waarvan zij het ontstaan niet kennen.

Bestverkochte Nederlandse game

De game geldt als bestverkochte Nederlandse game tot nu toe, en staat met ruim 10 miljoen verkochte exemplaren in de top tien populairste PS4-games.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe controller PlayStation 5: zo werken de adaptieve triggers

Westkust van Amerika

Het tweede deel van Horizon draait opnieuw om hoofdrolspeelster Aloy, die nu de westkust van een toekomstig VS verkent. Onder meer een overwoekerde Golden Gate Bridge bij San Francisco is al op beelden te zien.

In de trailer van de PlayStation 5 meldt Sony ook dat de games Gran Turismo 7, Ratchet & Clank: A Rift Apart en Returnal in de eerste helft van 2021 verschijnen. In tegenstelling tot Horizon Forbidden West komen die games niet voor de PlayStation 4 uit.

De PlayStation 5 is vanaf 19 november in Nederland verkrijgbaar.  

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van