Podcasts

Spotify hint op betaalde dienst voor podcasts

08 november 2020 13:23

Streamingdienst Spotify lijkt de mogelijkheden te onderzoeken voor een betaald abonnement op podcasts. Dat meldt Andrew Wallenstein, president van het Intelligence Platform van Variety. Hij stuitte op een enquête die het Zweedse concern heeft uitgezet over de kwestie.

Of het abonnement er echt komt, is afwachten. Spotify rept in het onderzoek over vier abonnementsvormen. Bij het duurste abonnement krijgen de gebruikers toegang tot exclusieve content en kunnen podcasts eerder worden beluisterd. Ook zijn er dan geen advertenties. Die zijn er wel bij het goedkoopste abonnement.

Prijzen die Spotify noemt variëren van 3 tot 8 dollar. Onduidelijk is of houders van een premium-abonnement apart een podcast-abonnement moeten afsluiten of dat ze op de een of andere manier korting krijgen.

Tegenover techsite The Verge laat Spotify desgevraagd weten dat er nog helemaal geen concrete plannen zijn voor een losse podcastdienst. Wel zegt een woordvoerder dat het concern constant enquêtes uitzet om te onderzoeken wat de wensen en behoeften zijn van gebruikers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Makers James Bond starten podcast over No Time To Die

Spotify heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in podcasts. De streamingdienst sloot ook exclusieve contentdeals af met beroemdheden als Joe Rogan en Michelle Obama. Ook Kim Kardashian levert exclusieve podcasts.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify laat artiesten nummers voorrang geven in algoritme

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van