Ga naar de inhoud
Amerikaanze verkiezingen

Mensenrechtenorganisaties willen dat Twitter nu Trump schorst

Donald Trump Beeld © AFP

Twee mensenrechtenorganisaties roepen Twitter op om het account van president Donald Trump te schorsen nu de laatste stemmen in de Amerikaanse verkiezingen worden geteld.

Daarvoor pleiten Common Cause en Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law in een brief gericht aan Twitter-topman Jack Dorsey.

De organisaties vrezen dat Trump teveel schade doet op Twitter terwijl de stemmen van de verkiezingen worden geteld. In eerdere tweets stelde de president dat tijdens het stemmentellen wordt gefraudeerd, hoewel hij daar geen bewijs voor presenteerde.

"We zijn bang dat als Twitter geen actie onderneemt, de president er in slaagt om de integriteit van het democratische proces te verstoren", leest de brief. De organisaties denken dat Trump het Amerikaanse volk ook zal aanzetten tot geweld. 

De president zou met zijn tweets ook meermaals de regels van het sociale netwerk overtreden. "Iedere andere gebruiker zou hiervoor al zijn geschorst", stellen de organisaties. Ze denken dat een schorsing van 12 uur al zou helpen om de veiligheid van de verkiezingen te garanderen.

Aangepast verkiezingsbeleid

Twitter heeft zijn beleid al aangepast voor tijdens de verkiezingen. Zo zijn meerdere tweets van Trump als misleidend gemarkeerd, waardoor gebruikers ze ook niet zomaar kunnen retweeten.

Een woordvoerder van Twitter vertelt aan Gizmodo op de hoogte te zijn van de brief. Er zou op het moment worden gewerkt aan een antwoord.

Twitter
Lees ook:
Twitter en Facebook blokkeren rechtse accounts
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter