Strijd met Apple

'Fortnite via omweg weer te spelen op iPhone en iPad'

05 november 2020 16:37 Aangepast: 05 november 2020 16:38

Fortnite wordt via een omweg weer speelbaar op iOS. Door de ruzie tussen Fortnite-maker Epic en Apple is de populaire game niet meer welkom in de App Store, maar via de GeForce Now-dienst van Nvidia is Fortnite binnenkort toch weer te spelen op iPhones en iPads.

Fortnite werd in augustus uit de App Store verwijderd, nadat maker Epic bewust de regels van Apple overtrad. Epic wil graag dingen in Fortnite verkopen zonder de verplichte 30 procent commissie aan Apple af te dragen, Apple verbiedt dat.

De rechter doet in mei volgend jaar pas uitspraak in de zaak, die mogelijk daarna nog jaren voortsleept.

Door het verdwijnen van Fortnite uit de App Store stortte het aantal Fortnite-spelers op iOS al in. Daar komt binnenkort mogelijk weer verandering in, met de komst van de gamestreamingdienst Nvidia Now naar iOS. Dat gebeurt volgens de BBC nog voor de feestdagen.

Momenteel is GeForce Now al beschikbaar via Windows, Mac, Android en Chrome OS. GeForce Now biedt onder meer Fortnite, dat zo met een omweg toch op iOS gespeeld kan worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Epic verliest opnieuw rechtszaak tegen Apple over Fortnite

Geen app, wel Safari

GeForce Now werkt net als diensten als Google Stadia en Xbox Game Pass Cloudgaming door games vanaf een server naar de gebruiker te streamen. Games hoeven niet geïnstalleerd te worden.

Nvidia zou op iOS via browser Safari gaan werken. Een app is niet toegestaan, omdat Apple alle games wil controleren die via de App Store worden gespeeld. Concurrenten van GeForce Now hebben daarom ook nog geen app.

Amazons nieuwe gamestreamingdienst Luna werkt ook al op iOS via Safari, en bewijst daarmee dat gamestreaming mogelijk is op iPhones en iPads via de browser.

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van