Smartphones

'Oprolbare telefoon van LG heet Rollable'

05 november 2020 16:59 Aangepast: 05 november 2020 17:00
Beeld LetsGoDigital Beeld © Letsgodigital

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft in Europa een handelsmerk vastgelegd voor de naam LG Rollable. Dat duidt op de komst van een telefoon met een oprolbaar scherm.

Dat ontdekte LetsGoDigital. LG werkt al jaren aan oprolbare tv-schermen, maar dit patent is specifiek aangevraagd voor een apparaat in de categorie smartphones.

Concurrenten als Samsung en Huawei kwamen al met telefoons met opvouwbare schermen, maar een oprolbaar display zou smartphones andere mogelijkheden geven. Zo’n toestel zou aan zowel de linker- als rechterzijde kunnen worden uitgetrokken tot tabletformaat.

Bij de aanvraag van het handelsmerk is een korte omschrijving toegevoegd. Daaruit valt weinig op te maken, behalve dan dat het toestel waarschijnlijk ondersteuning biedt voor een stylus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

LG brengt smartphone met twee schermen uit in Nederland

Volgens geruchten zou LG rond maart 2021 de eerste oprolbare smartphone presenteren. De Chinese concurrent TCL werkt overigens ook aan een telefoon met een uitschuifbaar scherm.

Oprolbare tv

LG introduceerde onlangs een 'oprolbare' tv, waarbij het scherm in de kast verdwijnt als hij wordt uitgezet en weer uitschuift als hij wordt aangezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

LG verkoopt oprolbare oled-tv voor 74.000 euro

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van