DJI Mini 2

DJI onthult nieuwe Mini-drone: nu met 4K-video en groter bereik

05 november 2020 12:17
Beeld © DJI

DJI heeft de opvolger van zijn Mini-drone aangekondigd. De Mini 2 filmt in een hogere resolutie en heeft een groter bereik.

De DJI Mini verscheen een jaar geleden als lichtste drone in het assortiment van de grootste dronemaker ter wereld. Met dat kleine formaat kwamen ook wat compromissen, die met de Mini 2 deels worden opgelost. Zo gaat de videoresolutie omhoog van 2,7K op 25/30 beeldjes per seconde met 40Mbps, naar 4K op 30 beeldjes per seconde met 100Mbps. Ook kan de drone nu RAW-foto's maken, op 12 megapixels.

Tot 10 km vliegen

De Mini 2 gebruikt ook de draadloze technologie OcuSync 2, waarmee het draadloze bereik tot 2,5 keer groter is dan bij de eerste Mini. Onbelemmerd kan de Mini 2 tot 10 kilometer ver vliegen, het eerste model ging tot 4 kilometer. De maximale vliegtijd op één accu is geladen op 31 minuten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen gif maar drones voor boeren in strijd tegen ongedierte

Geen opleiding nodig

De motoren van de Mini 2 zijn verbeterd en hebben nu een topsnelheid van 57 kilometer per uur, waar dat eerst 46 km/u was. Ook is de drone bestand tegen windstoten tot 38 kilometer per uur.

Aan het uiterlijk van de DJI Mini 2 is niks veranderd ten opzichte van zijn voorganger, en ook het gewicht is met 249 gram gelijk gebleven. Dat gewicht is geen toeval: in veel landen geldt een gewicht van 250 gram als grens. In Nederland ook: met drones tot 250 gram mag zonder theorie-opleiding gevlogen worden.

De DJI Mini 2 kost 459 euro.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van