Ga naar de inhoud
Echo en Echo Dot

Amazon start verkoop Echo-speakers in Nederland, met Engelse Alexa

Amazon gaat zijn slimme Echo-luidsprekers met stemassistent Alexa ook in Nederland verkopen. Ze spreken alleen nog geen Nederlands.

Dat heeft Amazon vandaag bekendgemaakt. De meest recente Echo en Echo Dot krijgen internationale versies die ook in Nederland worden geleverd. 

De internationale Echo-speakers worden geleverd met een Brits-Engels sprekende versie van stemassistent Alexa. Er zijn nog altijd geen plannen voor een Nederlandstalige variant.

Wel is de stemassistent aangepast om beter in Nederland te werken. Door naar GPS-locaties te kijken weet Alexa vanuit welk land een vraag wordt gesteld, zodat het antwoord hierop kan worden afgestemd. "Who is the king?" wordt in Nederland daardoor beantwoord met 'Willem-Alexander'.

Door de gadgets in Nederland te verkopen, gaat Amazon concurreren met de Google Assistent en Apples Siri. Die zijn beide wel in het Nederlands te gebruiken. 

11 november

De Amazon Echo zal in Nederland voor 99,99 euro worden verkocht, terwijl de Echo Dot een prijskaart van 59,99 euro krijgt. Beide luidsprekers zijn vanaf vandaag in de kleur antraciet te koop. Op 11 november worden de eerste exemplaren geleverd. 

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter