Smartphones

'Xiaomi komt met telefoon die in kwartier helemaal is opgeladen'

04 november 2020 12:52 Aangepast: 04 november 2020 12:59

De Chinese fabrikant Xiaomi zou volgend jaar komen met een smartphone die in een kwartier helemaal is op te laden.

Eerder dit jaar introduceerde Xiaomi de Mi 10 Ultra, de eerste telefoon met een laadvermogen van 120 watt. Die smartphone is in 23 minuten volledig op te laden. Xiaomi heeft nu een opvolger in de maak die nog sneller is op te laden, meldden Chinese bronnen.

Het zou gaan om een telefoon met een oplaadvermogen van 200 watt. Dat toestel zou na 15 minuten aan de oplader een 100 procent acculading hebben.

Een nadeel van het ultrasnelle opladen zou zijn dat de levensduur van de batterij kan afnemen. Het is nog niet duidelijk hoe Xiaomi dat probleem oplost. 

Ook sneller draadloos opladen

Onlangs presenteerde Xiaomi ook de snelste draadloze lader tot nu toe, die een toestel binnen 19 minuten volledig kan opladen. Die lader heeft een maximum van 80W. De Qi-standaard voor draadloos opladen heeft nu een maximum van 30W, de meeste smartphones laden draadloos met zo'n 15 tot 20W op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische vouwfiets Xiaomi uitgebracht in Nederland

Vouwtelefoon

Volgens een bron op het Chinese sociale medium Weibo zou Xiaomi volgend jaar ook zijn eerste telefoon met opvouwbaar scherm presenteren. Ook werkt het bedrijf aan toestellen met selfiecamera's onder het scherm verwerkt.

Concurrent Samsung bracht al meerdere smartphones met opvouwbare schermen op de markt.

Xiaomi was in het derde kwartaal de nummer drie op de wereldwijde smartphonemarkt, na Samsung en Huawei. Het Chinese bedrijf haalde Apple in, maar de nieuwe iPhone 12's verschenen pas in oktober.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van